Bedrijven zijn bereid te betalen voor ‘leads’, ofwel potentiële klanten. In de hypotheekbranche wordt gemiddeld tussen 50 en de 200 euro betaald per potentiële klant. Dit geldt ook voor producten zoals verzekeringen maar het wordt ook wel toegepast op diverse andere markten. Hoe hoger de competitie in Google, hoe interessanter het voor bedrijven is om ‘leads’ te kopen, omdat het adverteren in Google erg duur is.
Een voorbeeld van leadgeneratie is de website CRMsystemen.nl. Er zijn in Nederland zo’n tien grotere spelers in de markt die CRM systemen leveren. Dit bedrijf heeft met de concurrenten afgesproken dat ze per lead 50 euro moeten betalen. CRMsystemen.nl heeft vervolgens een doosje ontwikkeld waarin alle tien folders passen. Deze ‘informatiebox’ kan gratis worden aangevraagd. Vervolgens stuurt CRMsystemen.nl een mailtje naar alle tien leveranciers met de contactgegevens van de aanvrager en verstuurt een factuur van 500 euro naar de concurrenten. Elke leverancier kan dan vervolgens de lead bellen en proberen een afspraak te maken. 50 euro per lead klinkt misschien veel, maar een CRM implementatie opdracht kan een bedrijf zo een paar duizend tot wel tienduizenden euro’s opleveren.
Business in leadgeneratie zoals in bovengenoemde case kan al snel duizenden euro’s per maand opleveren. Enige nadeel is dat u iets moet bedenken waarmee u naamsbekendheid op bouwt en verkeer naar uw website kan trekken. Als u in een hoog competitieve markt zit kan dit kostbaar zijn.
Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/
alex@debestekoffie.nl